Samenwerkingen Serviceclubs

05/05/2013 om 08:43

Wat doet SIN?

samenwerkenSIN staat naast Serviceclubs in Nederland voor Samenwerken, Informeren en Netwerken. Al sinds 1974 bestaat de organisatie om samenwerkingsovereenkomsten te bieden door de goede contacten met NGO’s (non-gouvernementele organisaties zoals serviceclubs).

SIN biedt een netwerk-platform om serviceclubs te stimuleren om ervaringen, ideeën en strategieën met elkaar te delen. Het idee is dat meerdere clubs altijd meer weten dan één. Door elkaar te helpen en te ondersteunen kan er meer bereikt worden.

Een voorbeeld van een samenwerking die SIN mogelijk maakt voor serviceclubs is met Cordaid Service Fonds Nederland. Tot minimaal 2015 wordt er jaarlijks één miljoen euro ter beschikking gesteld voor projecten van serviceclubs in landen waar Cordaid actief is. Op het moment dat een serviceclub geld inzamelt voor een internationaal hulpproject, kan Cordaid het bedrag verdubbelen tot een maximum van €100.000. Projecten in Nederland gericht op uitsluiting en armoede worden gesteund voor maximaal €10.000 euro per project.

Reacties zijn gesloten.