Nieuws

15/02/2015 om 22:57

“Maastrichtse nachtapotheek verantwoordelijk voor letsel werkneemster”

De overval op de nachtapotheek in Maastricht, waar we eerder al over schreven, heeft een staartje gekregen. Hoewel de apotheek in 2014 nog in het gelijkgesteld werd, is deze nu alsnog aansprakelijk voor het letsel dat een (toenmalig) 26-jarige medewerkster bij de overval opliep, zo bepaalde het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep.

apotheek

De Landgraafse medewerkster sprong uit het raam van de eerste verdieping om aan de overvallers te ontsnappen. Hierbij brak ze twee wervels, haar stuitje en een enkel, waardoor ze geruim tijd arbeidsongeschikt was.

Afgelopen jaar oordeelde de kantonrechter dat de overval buiten de normaal te verwachten risico’s voor de apotheek lag, maar het Hof in Den Bosch denkt daar duidelijk anders over. Volgens hen had de apotheek meer maatregelen kunnen treffen om de veiligheid van de vrouw te waarborgen, die ’s nachts alleen in de apotheek stond. Bovendien waren in die periode al meerdere apotheken overvallen.

Het nut van een goede advocaat

Uit dit verhaal blijkt dat het vinden van een goede advocaat bij letselschade, zij het uit connecties via een serviceclub of een sterke vergelijking van advocaten online, cruciaal is. Was de 26-jarige niet in beroep gegaan, of niet met de juiste advocaat, zat zij nog steeds herstellende bij de pakken neer.

Reacties zijn gesloten.