Serviceclubs

02/03/2013 om 08:40

Lid worden van een serviceclub

aanmeldenBij de meeste serviceclub gelden bepaalde eisen om lid te kunnen worden. De meeste clubs werken mee aan lokale initiatieven. Het is dan ook praktisch om in lokaal of in de regio op zoek te gaan naar een club. In veel gemeenten of regio’s zijn er clubjes die weer onder een grotere naam vallen, zoals de Lions of Rotary.

Er zijn serviceclubs met alleen mannen of vrouwen, er zijn clubs voor jongeren en soms maakt leeftijd niet uit. In een aantal serviceclubs mogen er niet meer dan een bepaald aantal (meestal één of twee) leden van één professie in een club zitten. Dit voorkomt dat er onderlinge concurrentie ontstaat. Wat vaak wel is toegestaan zijn meerdere leden met eenzelfde beroep, maar met een verschillende klantenkring. Zo kan men van elkaar leren zonder in elkaars vaarwater te komen.

Op het moment dat u aan deze eisen van een club voldoet, is het nog niet altijd mogelijk om lid te worden. Bij veel serviceclubs moet iemand aangedragen worden door één of meer al zittende leden voor een lidmaatschap.

Reacties zijn gesloten.