Bijeenkomsten Serviceclubs

24/06/2013 om 08:45

Hoeveel tijd kost een serviceclub?

MONSTER-COLLECTEREN-HARTSTICHTINGDe meeste leden van een serviceclub hebben naast het lidmaatschap een drukbezette baan. Het verschilt per serviceclub wanneer en hoe regelmatig een club bij een komt. Dit wordt meestal op lokaal niveau geregeld. Vaak zijn er bijeenkomsten waar clubleden op regelmatige basis bijeen komen. Deze kunnen wekelijks, tweewekelijks, maar ook maandelijks plaatsvinden.

Naast de vaste bijeenkomsten moet er tijd gemaakt worden om de activiteiten van de club te ondersteunen. Zo wordt inzet verwacht bij het werven van fondsen, maar er kan u ook gevraagd worden om bij een lokaal evenement te helpen. Vaak bent u niet verplicht om zelf financieel bij te dragen aan projecten, maar draagt u in ieder geval praktisch bij aan de fondsenwerving. Voor de serviceclub betaalt u wel altijd contributie.

Als u bestuurs- of commissiewerk voor de club gaat doen, gaat er meer tijd in de club zitten. Deze activiteiten nemen vaak wat extra tijd in beslag, afhankelijk van het werk. Commissies vergaderen vaak apart van de clubbijeenkomsten.

Reacties zijn gesloten.